انواع ابزار آلات صافکاری

با ماشینی شدن زندگی انسان امروزی و پیشرفت هرچه بیشتر ربات های ماشینی و باقی وسایل آهنی به طور حتم نیاز به تعمیرکار این وسایل نیز بیشتر شده است. منظور از ربات حتما اشیائی نیستند که به شکل انسان اند و راه می روند و صحبت می کنند. بلکه اتومبیل، تلویزیون، یخچال های هوشمند جدید و حتی گوشی های موبایلمان جز ربات ها محسوب می شوند. حوزه ی صافکاری وسایل جز یکی از مشاغلی به حساب می آید که به منظور تعمیر ظاهر این وسایل و علی الخصوص ماشین ها به کار می رود.

تصادف اتومبیل یکی از مواردی است که به ندرت ممکن است برای کسی پیش نیامده باشد و هر راننده ای حداقل یک بار سروکارش به صافکاری و نقاشی اتومبیل افتاده است؛ پس داشتن آگاهی و شناخت مختصر از این حوزه چندان هم بی فایده نیست. صافکاری نیازمند ابزار آلاتی خاص و ویژه است که بدون آن ها نمی تواند ماشینی که تصادف سختی داشته را به حالت عادی برگرداند. در ادامه به معرفی مهم ترین ابزار آلات صافکاری، ابزار آلات جدید و پیشرفته ی صافکاری و شرح مختصری از هر یک می پردازیم.

انواع صافکاری ماشین

صافکاری اتومبیل به دو دسته ی کلی صافکاری با رنگ و صافکاری بدون رنگ طبقه بندی می شود.

        

صافکاری بدون رنگ

گاهی ممکن است تصادف پیش آمده تنها در حد فرو رفتگی جزئی در بدنه ی ماشین باشد که در این صورت نیازی به نقاشی ماشین پس از اتمام صافکاری نیست و صافکار بدون آن که به رنگ بدنه آسیب رسد، قسمت آسیب دیده یا فرو رفته را ترمیم و تعمیر می کند.

صافکاری با رنگ

اما در صافکاری با رنگ ماشین میزان ضربه خوردگی به حدی زیاد است که نمی توان آن را بدون استفاده از نقاشی و رنگ به حالت طبیعی برگرداند؛ که در این صورت مرحله ی پس از صافکاری، نقاشی است. واضح است که صافکاری با رنگ هزینه ی بیشتر و همچنین زمان بیشتری را می طلبد.

مشاهده مطلب
دریل چکشی

مهم ترین ابزار صافکاری

                      

ابزار صافکاری با رنگ

شاسی کش

اگر تصادف به حدی باشد که حتی ستون های میانی ماشینتان نیز جابجا شده باشد، می توان به جرئت گفت که شاسی نیز در این تصادف آسیب دیده و نیاز دارد تا به حالت اولیه خود بازگردد. شاسی کش به جک ها یا جرثقیل هایی گفته می شود که صافکاران از آن برای صاف کردن شاسی آِسیب دیده ی ماشین استفاده می کنند.

دستگاه جوش

قسمت هایی از ماشین که آسیب کلی جزئی دیده و از بین رفته اند با کمک دستگاه جوش قابل تعمیر می باشند. به نوعی برخی از قسمت ها شکسته اند که اگر این قسمت ها بزرگ نباشند، می توان با دستگاه جوش آن ها را تعمیر ساخت.

سمباده

سمباده در صافکاری دو نوع سمباده ی ساده و سمباده ی برقی را شامل می شود. البته با توجه به میزان خسارت و وسعت منطقه ی آسیب دیده نوع سمباده انتخاب می شود. استفاده از سمباده در صافکاری برای آن است که قطعاتی که قرار نیست تعویض شوند و قسمت های آسیب دیده ی ماشین را از تمام ذرات، برآمدگی ها و فرو رفتگی ها تمیز کرده و ماشین را برای مراحل بعدی همچون بتونه کاری و…آماده کنند.

ابزار صافکاری بدون رنگ

مشتی و قالب تنه

در گذشته ای نه چندان دور و پیش از ابداع و اختراع ابزار آلات جدید همچون دستگاه مکنده، استفاده از قالب و مشتی برای تعمیر فرو رفتگی ها یا برآمدگی های جزئی ماشین که نیازی به نقاشی نداشتند، رواج داشت.

                        

اهرم های چوموک

این اهرم ها که میله هایی در ابعاد و اندازه های گوناگون می باشند برای صاف کردن ستون ماشین، درب ها، کاپوت، صندوق عقب و دیگر قسمت های این چنینی ماشین استفاده می شوند. علاوه بر آن که اهرم های جوموک ابعاد و اندازه های متفاوتی دارند، نوع آن ها برای فرو رفتگی های نرم و کم عمق با اهرم های مناسب فرو رفتگی های تیز و زاویه دار متفاوت است. لازم به ذکر است که این اهرم ها برای آن که حداکثر کارایی خود را داشته باشند باید توسط فردی متخصص مورد استفاده قرار گیرند.

مشاهده مطلب
پیکور هامر و بررسی کاربرد

ابزار چوبی صافکاری

بسیاری از ماشین ها دارای روکش و بدنه ای فولادی یا آلومینیومی می باشند که به منظور راحتی و تضمیم هر چه بیشتر صافکاری این اتومبیل ها جعبه ابزار چوبی شامل اهرم ها، انواع چکش ها، مشتی و قالب های تنه و…طراحی و روانه ی بازار گردیده است.

                    

ابزار آلات صافکاری مدرن

در اینجا به معرفی دو نوع ابزار صافکاری مدرن که در صافکاری بدون رنگ مورد استفاده قرار می گیرند، می پردازیم.

دستگاه صافکاری بدون رنگ هاتباکس

 دستگاه هاتباکس، غالبا برای ترمیم فرو رفتگی هایی استفاده می شود که در قسمت های میانی بدنه قرار دارند. زیرا باز کردن تمام قطعات برای تعمیر این فرو رفتگی ها کاری دشوار است اما دستگاه هاتباکس با فناوری های پیشرفته صافکاری این قسمت ها را بدون نیاز به باز شدن قسمت ها و قطعات داخلی خودرو انجام می دهد.

دستگاه صافکاری بدون رنگ با امواج الکترومغناطیس

اساس کار دستگاه مغناطیسی افزایش انرژی درونی و جنبشی مولکول های فولاد که بدنه ی اتومبیل را ساخته اند، می باشد. با این کار و با استفاده از تنظیمات پیشرفته ی دستگاه، قسمت های فرو رفته یا برآمده و آسیب دیده به جای اولیه خود باز می گردند.

تولید محتوا : کانون تبلیغاتی فرمو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *