نحوه استفاده از تیفور برای افزایش کارایی دستگاه تیفور بسیار دارای اهمیت است. قبل از استفاده از هر دستگاه و وسیله ای باید نحوه استفاده از آن را بدانیم برای همین در این مقاله در ابتدا باید با تیفور و نحوه استفاده از آن آشنا شویم. تیرفور (Tirfor) که با نام تیفور بین عموم مشهور است درواقع نام یک برند است که توسط گروه صنعتی ترکتل ثبت شده است. این برند یکی از معروف ترین و معتبرترین برندها در میان برندهای تولیدکننده انواع بالابر وینچی در سراسر جهان است.
تیفور در سال 1929 توسط سیمون فاور مبتکر فرانسوی اختراع شده است ولی اولین مدل بالابر وینچی تیفور بعد از آزمایش های زیاد در سال 1940 تولید شد و توسط ترکتل به ثبت رسید. با تولید تیفور انقلاب بزرگی در صنعت ایجاد شد و جابه جایی اجسام و بارهای سنگین آسان گردید. در ادامه این مطلب با توضیح نحوه استفاده از تیفور و بیان ویژگی های آن قصد داریم شما را با این وسیله کاربردی آشنا کنیم.
نحوه استفاده از تیفور
تیفور چیست؟
برای بیان نحوه استفاده از تیفور ابتدا باید با دستگاه تیفور آشنا شویم. تیفور یک دستگاه بالابر وینچی است؛ که عملکرد آن به وسیله استفاده از نیروی کششی است و می تواند عمل بالا بردن و جابه جایی اجسام را انجام دهد. عملکرد این بالابر توسط دو جفت فک کنترل می شود و بالابر مانند یک اهرم عمل می کند. این ابزار می تواند هر اندازه باری را جابه جا کند و ظرفیت بار خود را توسط قرقره های شیارداری که دارد افزایش می دهد هم چنین ویژگی دیگر این دستگاه این است؛ که برای طول سیم یا کابل بالابر محدودیتی وجود ندارد.
ویژگی ها و کاربردهای تیفور
دستگاه های تیفور یا همان بالابرهای وینچی قابلیت جابه جایی دارند و به صورت دستی و مکانیکی عمل می کنند و در ساختار خود از یک سیم بکسل برای جابه جایی اجسام استفاده می کنند. بالابرهای تیفور کارهایی مانند کشیدن، بلند کردن، و پایین آوردن اجسام را برای انسان آسان می کنند. از مهم ترین ویژگی های این دستگاه می توان به کاربری بسیار راحت، طراحی مناسب دستگاه، حجم کوچک و وزن پایین، عملکرد قوی و قدرتمند و ساختار مستحکم اشاره کرد.
نحوه استفاده از تیفور بسیار آسان است و به راحتی نصب می گردد، همچنین دستگاه تیفور قابلیت این را دارد که توسط یک کاربر کنترل گردد. تیفور در صنعت کاربردهای بسیاری دارد از جمله جابه جا کردن بار و ماشین آلات سنگین، نصب و ساخت پل ها، محکم کردن تکیه گاه لنگر به دستگاه های سیم کشی خطوط برق سربار، تعمیر خودرو، کشش طناب، سیم، کابل و … همچنین دستگاه تیفور در آتش نشانی نیز کاربردهای زیادی دارد؛ زیرا در عملیات امداد و نجات یا جدا کردن وسایل نقلیه تخریب شده در سانحه و جابه جا کردن اجسام و تجهیزات سنگین خطرساز از دستگاه تیفور استفاده می گردد.
ویژگی ها و کاربردهای تیفور
تیفور ابزاری است که به شما کمک می کند تا به راحتی اجسام را در جهت های افقی، عمودی، زوایای مختلف و همچنین در هر ارتفاع یا فاصله ای جابه جا کنید. تیفورها دسته بندی مختلفی دارند و یکی از این دسته بندی ها بر اساس توان کاری و ظرفیت دستگاه است. ظرفیت وزنی تیفورها بین 800 کیلوگرم تا 7 تن است ولی تیفورهای موجود در ایران حداکثر ظرفیتشان ۳.۲ تن است.
دسته بندی دیگر تیفورها بر اساس منبع تغذیه است و به دو نوع دستی و برقی تقسیم می شوند، ولی کاربرد دستگاه تیفور دستی در بازار رایج تر است. هر تیفوری بسته نوعی که دارد از طناب، زنجیر، تسمه یا سیم بکسل برای جابه جایی و کشیدن اجسام و بارها استفاده می گردد.
انواع دستگاه تیفور
انواع تیفور
-
تیفور دستی
تیفور دستی همان طور که از اسم آن مشخص است با نیروی دست کار می کند. این ابزار استفاده های زیادی دارد و درواقع می توان آن را ابزاری همه کاره و چندمنظوره دانست. این دستگاه سبک و قابل حمل است و همچنین در همه جهات افقی، عمودی و تمام زوایای مختلف قابل نصب و استفاده است. نحوه استفاده از تیفور دستی به آسانی است و برای کنترل کردن آن فقط به نیروی یک شخص نیاز است و همچنین اهرم این نوع تیفور اهرم کنترل تلسکوپی استاندارد است. دقت این دستگاه بسیار دقیق است و برای تعیین موقعیت بارها با دقت میلی متری صورت می گیرد. ویژگی و قابلیت دیگر تیفور دستی این است که دارای سیستم خلاص کننده ایمن است و ظرفیت باری که می تواند جابه جا کند بین 800 کیلوگرم تا 3200 گرم است.
-
تیفور برقی
تیفور برقی توسط نیروی برق کار می کند و توسط شرکت هایی از جمله شرکت ترکتل تولید می گردد. این دستگاه به صورت مکانیکی و با کمک یک سیلندر هیدرولیک عمل می کند. تیفور برقی به دلیل اینکه توسط نیروی برق کار می کند، هنگام جابه جایی بارهای سنگین و یا جابه جایی بار در مسافت های طولانی کار را برای انسان بسیار آسان کرده و نیازی به نیروی آن نیست. درواقع هنگام خرید تیفور برقی مجموعه ای که شامل یک پاورپک هیدرولیک، یک مجموعه شلنگ با اتصال سریع و یک بالابر تیفور با قاب و سیلندر نیز به خریدار ارائه می گردد.
این نوع تیفور سیستم یک طرفه ای دارد که برخی از مدل های آن برای بارهایی با وزن ۱۶۰۰ کیلوگرم و بعضی دیگر برای بارهای ۳۲۰۰ کیلوگرمی مناسب هستند. تیفور برقی را می توان به یک سیستم چهار جهته تبدیل کرد و به وسیله این تبدیل می توان ظرفیت بار آن را به چهار برابر بیشتر از ظریفت دستگاه افزایش داد. تیفور برقی دارای فک های گیره دار و کم سایش است؛ که وجود این فک ها باعث شده تا در کاربری های طولانی مدت دستگاه، طول عمر سیم بکسل افزایش یابد.
از ویژگی های دیگر این دستگاه می توان به وجود سیستم خلاص کن ایمن و تعیین موقعیت بار با دقت میلی متری اشاره کرد. برای نحوه استفاده از تیفور برقی و نصب آن نیازی عمل خاصی نیست و به راحتی می توان آن را نصب نموده و از آن استفاده کرد.
نکات ایمنی در هنگام کار با تیفور
برای افزایش طول عمر تیفور و ایمنی افراد باید نکات ایمنی را رعایت کنید. در زمان جابه جایی سیم بکسل هنگام کاربرد بار تیفور باید دقت کرد تا در سیم بکسل پیچ خوردگی یا ساییدگی ایجاد نگردد. قلاب تیفور حتما باید دارای ضامن ایمنی باشد. قبل از استفاده کردن از دستگاه مطمئن شوید سیم بکسل آغشته به گریس، روغن یا هر مواد آلاینده دیگری نباشد. برای جلوگیری از زنگ زدن تیفور باید آن را در جعبه مخصوص خودش، در محلی خنک و عاری از اتمسفرهای خورنده نگهداری گردد. هنگام جابه جایی باید دقت کنید سیم بکسل درست در وسط قلاب کشنده، قرار داشته باشد. هنگام استفاده از دستگاه باید از دستکش، کفش ایمنی و حفاظ صورت استفاده کنید.
رعایت نکات ایمنی هنگام استفاده از تیفور
سخن اخر
شما در این مطلب با نحوه استفاده از تیفور، دستگاه تیفور و انواع آن آشنا شدید و دانستید چه کاربری هایی دارد. اگر قصد خرید این دستگاه را دارید می توانید از سایت ایتال صنعت با توجه به نیاز خود به نوع دستی یا برقی تیفور خریدی مطمئن را تجربه کنید. تمامی محصولات موجود در سایت ما و موارد درخواستی شما را با تضمین کیفیت، اصالت و قیمت عرضه خواهیم کرد. مجموعه بزرگ ایتال صنعت کالاها را با گارانتی هم به فروش می رساند. در صورت تمایل از موارد فوق با ما تماس بگیرید.